Spring naar inhoud

Verhalenhuis Belvédère.

voorbeeldluistervoorstellingVerhalen binden mensen om samen stad te maken. Een rondreizend verhalenkeetje, luistervoorstellingen, tentoonstellingen, publieke gesprekken, stadsontdekkingstochten én kookprogramma’s als de Volkskeuken zijn schitterende middelen om dat te doen. Altijd gastvrij, positief en persoonlijk.

Verhalenhuis Belvédère Rotterdam is het eerste Huis voor Immaterieel Erfgoed in Nederland. Het maakt de verhalen van mensen en gemeenschappen in de hedendaagse stad zichtbaar en beleefbaar voor een breed publiek. Het Verhalenhuis creëert ontmoetingen tussen werelden in de stad.

De thuisplek, een pand in de wijk Katendrecht op Rotterdam Zuid, wordt gerund als vrijwilligersbedrijf en wil stadgenoten zoals bewoners, wetenschappers, journalisten, ondernemers, curatoren en andere makers en organisatoren stimuleren hun passie, talent en vakmanschap in te zetten voor open stadssamenleving en het geluk van Rotterdammers.

Els Desmet, mede-bezieler: “Meebouwen aan het Verhalenhuis. Het voelt alsof ik niet anders kan. Het mee maken van een publieke ruimte in de stad waar mensen naar elkaars verhalen luisteren. Jong en oud, Nederlanders en migranten. Van havenarbeiders, bestuurders tot vluchtelingen. Een plek die –door aandacht voor verscheidenheid- nieuwe inzichten biedt en prikkelt tot verandering.”

lees er alles over: http://www.belvedererotterdam.nl

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: