Spring naar inhoud

De Verzachters.

Het jij een idee om de samenleving te verzachten? Stuur je verzachtende idee naar festival@curieus.be en misschien mag jij het begin december komen voorstellen aan de jury die je helpt je idee waar te maken.

Ga hier naar de site!

Een boekenkastje op dat dorpspleintje waar iedereen een boek kan ruilen met daarin een persoonlijke boodschap geschreven? Huisdieren in een woonzorgcentrum waarover de bewoners zich kunnen ontfermen? Een cultuurcheque voor jongeren, zodat ze volop kunnen proeven van literatuur, fotografie, film, dans … Een plantenhotel waar je jouw groene juweeltjes met een gerust hart kan achterlaten terwijl jij op reis gaat? Een app die ’s avonds de etensrestjes bij restaurants verzamelt en deze aan verlaagde prijs aanbiedt aan mensen die amper de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Buurtbewoners die hun dromen opschrijven op een kale grijze muur en hun straat zo meer kleur geven? Alle eersteklaswagons vervangen door stiltewagons?

Loop jij rond met zo’n briljant idee of wilde droom die onze samenleving zachter kan maken? En wil je er zelf mee aan de slag, maar ontbreek je de hefbomen om dat te realiseren? Dan is De Verzachters, de Curieustalentenjacht voor ingevingen vol tenderness, jouw kans.

Grootse droom of concrete suggestie? Stuur je verzachtende idee in via festival@curieus.be. En wie weet mag je jouw geniale ingeving vol tenderness pitchen bij onze jury die je helpt om je idee te vertalen naar realiteit.

We mikken niet enkel op materiële uitvindingen (cf. De Bedenkers), maar ook op originele ideeën om simpelweg mensen en buurten te verzachten. Grootse dromen, maar ook kleine concrete suggesties om de samenleving wat zachter en mensen wat milder te maken, zijn heel welkom.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: